Contact  
ZKM coaches  
Links  
Nieuws  
Home
De ZKM opleiding
Achtergrond ZKM
Supervisie en werkbegeleiding
Masterclasses
Accreditaties
Aanmelden
Prijzen
Garanties
Algemene voorwaarden
Reacties van cursisten


Eéndaagse workshop
Narratieve coaching

 
‘Meer licht op wat je werkelijk beweegt.'

12 januari 2018
23 maart 2018

Download hier de informatie
over deze workshop.

Start nieuwe ZKM opleiding
6 april 2018 
 

Reacties van cursisten

Ervaringen met de ZKM opleiding Reflection & Action van afgestudeerden

" Ik ben de opleiding gaan doen omdat ik met mensen wilde werken aan het oplossen van de werkelijke oorzaak/bron van hun problemen in plaats van het oplossen van randverschijnselen of symptomen. Ik heb meerdere opleidingen onderzocht. Ik zocht een opleiding waar een goed evenwicht was tussen gedegen wetenschappelijke en theoretische basis, gedegen praktijkervaring opbouwen (onder begeleiding van ervaren professionals) én verdieping op menselijk (zo je wilt spiritueel) niveau. Daarnaast zocht ik een opleiding die meer bood dan alleen maar de volgende theoretische methode.

De opleiding heeft me alle dingen die ik zocht gebracht; een gedegen wetenschappelijke basis en goede theoretische vorming, de kans gedegen praktijkervaring op te bouwen (en niet alleen maar een certificering ontvangen op basis van theoretische verhalen en toetsing), en verdieping. Bovendien is de ZKM niet een methode die methodisch wordt neergezet. Juist dit feit maakt dat ik de ZKM nog steeds een schitterend en persoonlijk instrument vind dat mensen helpt om werkelijk de laatste steen boven te krijgen en de problematiek waarmee ze worstelen via een zeer persoonlijk en diepgaand proces helder te krijgen én praktisch te kunnen aanpakken. De resultaten vind ik daarom ook zo mooi; iemand leert niet een nieuw trucje, maar een nieuwe eigen vorm die hem helpt het onderliggende verlangen op een geheel persoonlijke manier vorm te geven."

" Ik was toe aan een nieuw begin. Zocht een methodiek/ theorie/filosofie die aansloot bij dat wat ik al kon en deed. Het narratieve en meerstemmige en dus energetische van de waarderingstheorie sloot feilloos aan.
De ZKM gaf me een structuur, bovendien wetenschappelijk onderbouwd waarbinnen ik kon dansen en bewegen met wat ik al wist en kon. Het heeft me een basis gegeven die alles wat ik daarvoor had gedaan bij elkaar bracht en logisch maakte. Een ander belangrijk punt was dat de ZKM als een duidelijk omlijnd pakketje te verkopen is.

Ik was op zoek naar houvast, een kader, professionele input en begeleiding, theorie EN doen/leren, inspiratie zonder zweverigheid, een verkoopbare methode, methode die snel zonder omwegen gaat naar daar waar het om draait: uitnodigend om echt te veranderen.

De opleiding heeft me naast een waardevol professioneel netwerk, vakmanschap en inspiratie gebracht. Het is een methode die structuur en vrijheid biedt, met deze methode hoef je je als coach niet te beperken tot 1 ding: je kunt combineren en verbindend samenvoegen. "

" Ik zocht een aanvulling op wat ik al ontwikkeld had in de loop van de jaren op het gebied van therapie, consultancy en coaching. Een ‘ondergrond’ waarin al mijn ervaring een plaats kon krijgen.
Toen ik voor het eerst in contact kwam met de ZKM kwam de methode op mij over als een degelijke en gestructureerde werkvorm. De ZKM houdt zich bezig vanuit verschillende invalshoeken met bewustzijn en het on(der)bewuste, met levens- en loopbaanvragen. Hoe onaantrekkelijk het boek ‘Self Narratives’ eerst op mij overkwam (als beeldende coach/therapeute was ik wel wat kleurrijkers gewend), des te meer verrast ik was door de ‘gelaagdheid’ van het boek. Ook was ik verrast over hoe sterk de methode in elkaar steekt en hoe veelomvattend, ook in de praktijk, werkt. "

" Ik was op zoek naar een opleiding tot coach. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Ik zocht een opleiding waar ik me thuis bij voelde. Wat mij aansprak: De ZKM gaat uit van gelijkwaardigheid, het is geen test.
De combinatie met het meer rationele met het emotionele, het mogen zijn bij het verhaal van de ander, het wetenschappelijk onderbouwde sprak mij echt aan.

In de opleiding heb ik zelf twee ZKM zelfonderzoeken ondergaan en ook zelf gedaan. Vooral het laatste was zeer leerzaam voor mij en heeft mij de ondersteuning gegeven om te durven opstarten met mijn eigen praktijk.

Tijdens de opleiding ben ik in aanraking gekomen met andere methodieken die goed bij mij passen en waar ik me verder in opgeleid heb, zoals oplossingsgerichte gesprekstechnieken, kernkwaliteiten, focussing, voice dialogue en Mindfulness. Ook het lezen van de boeken/teksten van Ingeborg Bosch, Jan Geutz, Eva Peirakos etc vond ik een verrijking.

Als ZKM coach heb ik een niche in handen. Een deel van mijn klanten komt specifiek voor de ZKM. De opleiding heeft me dierbare vriendschappen en nu zelfs een samenwerkingsverband gebracht. "