Rino-Zuid ZKM module, 4 november

Rino-Zuid

Rino-Zuid ZKM module, 4 november

door Rino-Zuid
1087 1087 mensen hebben dit evenement bekeken.

Deze basismodule (39 contacturen en 3,5 uur supervisie) maakt onderdeel uit van de “ZKM Opleiding Reflection & Action” tot gecertificeerd ZKM coach en wordt verzorgd door Rino-Zuid (Eindhoven). De gehele opleiding omvat in totaliteit 96 contacturen, 12 uur supervisie, 12 uur intervisie en 60 uur praktijk. Docenten: Desirée Pieters en Selma Roenhorst.

Wil je je opgeven voor deze module? Ga dan voor je aanmelding en de algemene voorwaarden naar de website van Rino-Zuid: https://rinozuid.nl/aanbod/basiscursus-zelf-kennis-methode-zkm/

Lees hier het interview met onze docenten bij Rino-Zuid!

Tijdens deze module maak je kennis met de Zelf Kennis Methode of Zelf Konfrontatie Methode (ZKM), een effectieve gestructureerde methode, die tegelijkertijd ruimte biedt aan de eigenheid en invulling van de coach zelf. Je leert de methode beheersen en direct praktisch toe te passen. De theorie wordt verbonden aan eigen ervaringen en observaties. Je voert onder supervisie ZKM zelfonderzoeken uit als coach en als cliënt.

Uitgangspunt van de ZKM is het unieke persoonlijke verhaal van je cliënt. Cliënten worden zich in korte tijd bewust van onderliggende innerlijke drijfveren; van kennis die deels verborgen lag in hun eigen levensverhaal. Hierdoor komen cliënten tot relevante inzichten en gemotiveerde keuzes voor verandering.

De ZKM is ontwikkeld door prof. Hubert J.M. Hermans en maakt deel uit van de narratieve psychologie. De kracht van de ZKM ligt in de combinatie van werken binnen een duidelijke structuur, die wetenschappelijk onderbouwd is, én alle aandacht en ruimte voor het persoonlijke verhaal van de cliënt. De focus ligt niet op het probleemverhaal van de cliënt, maar op het hele (levens)verhaal.

Ideeën vanuit andere psychologische invalshoeken worden geïntegreerd in de module, zodat de ZKM methode een optimale uitbreiding of toevoeging wordt in je eigen praktijk en aanpak.

Om deelnemers intensief te kunnen begeleiden in hun ontwikkeling werken we voor de module met kleine groepen van 8 tot 12 deelnemers.

Om je te registreren voor deze gebeurtenis e-mail je gegevens naar selma@psycholoog-selmaroenhorst.nl

Registreer met behulp van webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum en tijd

4 november 2024 09:30 aan
14 april 2025 17:30
 

Evenement categorie

Share With Friends

Agenda

Reacties van cursisten

Ik ben de opleiding gaan doen omdat ik met mensen wilde werken aan het oplossen van de werkelijke oorzaak/bron van hun problemen in plaats van het oplossen van randverschijnselen of symptomen. Ik heb meerdere opleidingen onderzocht. Ik zocht een opleiding waar een goed evenwicht was tussen gedegen wetenschappelijke en theoretische basis, gedegen praktijkervaring opbouwen (onder begeleiding van ervaren professionals) én verdieping op menselijk (zo je wilt spiritueel) niveau. Daarnaast zocht ik een opleiding die meer bood dan alleen maar de volgende theoretische methode.