ZKM opleiding

ZKM opleiding


De focus binnen de ZKM ligt niet op het probleemverhaal van je cliënt, maar op het hele (levens)verhaal. De ZKM biedt het beste van twee werelden: ruimte voor ieders eigen verhaal, gecombineerd met een evidence based methodische aanpak. De kracht van de ZKM ligt in de combinatie van werken binnen een duidelijke structuur, die wetenschappelijk onderbouwd is, met tegelijkertijd alle aandacht en ruimte voor het persoonlijke verhaal van je cliënt.

De ZKM is door zijn praktische vorm en zijn brede inzetbaarheid een uitstekende aanvulling op verschillende soorten begeleiding en wordt daarom gebruikt door professionals van verschillende achtergronden en voor verschillende doeleinden. Professionals die met de ZKM werken zijn o.a. psychologen, psychotherapeuten, coaches, pedagogen, maatschappelijk werkers, arbeidsdeskundigen, loopbaan-begeleiders, relatietherapeuten, begeleiders in revalidatieklinieken; bij vragen rondom o.a., loopbaan, reïntegratie, zingeving, functioneren in de werk- en relatiesfeer, faalangst, burn-out, gezondheid, rouwverwerking en motivatie bij jongeren.

De ZKM, ontwikkeld door Prof. Hubert J.M. Hermans, maakt deel uit van de narratieve psychologie.

Agenda

Reacties van cursisten

De opleiding heeft me alle dingen die ik zocht gebracht; een gedegen wetenschappelijke basis en goede theoretische vorming, de kans gedegen praktijkervaring op te bouwen en persoonlijk verdieping. Bovendien is de ZKM niet een methode die methodisch wordt neergezet. Juist dit feit maakt dat ik de ZKM nog steeds een schitterend en persoonlijk instrument vind dat mensen helpt om werkelijk de laatste steen boven te krijgen en de problematiek waarmee ze worstelen via een zeer persoonlijk en diepgaand proces helder te krijgen én praktisch te kunnen aanpakken. De resultaten vind ik daarom ook zo mooi; iemand leert niet een nieuw trucje, maar een nieuwe eigen vorm die hem helpt het onderliggende verlangen op een geheel persoonlijke manier vorm te geven.